Ekonomicna putovanja

avio karte – Posjetimo Najpopularnije, jeftine i zanimljivije destinacije

jeftine avio karte – begova dzamija

Ekonomicna putovanja

Ekonomicna putovanja

Ljeto još nije gotovo, i mnogi od vas se tek spremaju za pravi godišnji odmor – onaj bez gužve na svakom koraku, bez pretoplih dana i svakako bez prezauzetih plaža i morskih obala. Sve ovo je jako važno poslovnim ljudima, koji ljetni odmor iskoriste za mir i tišinu, morske valove i srednje-tople temperature. Međutim, čak iako uspijete naći jeftine avionske letove do željenih destinacija, to još uvijek ne znači da će vaše putovanje biti ekonomično, kako ste se isprva nadali. Za dobrobit svih vas koji ipak ne želite platiti čitavo bogatstvo da biste finansirali ljetni odmor u nekom od skupih odmarališta širom svijeta, predstavljamo vam listu veličanstvenih alternativa. Donosimo vam ekonomična putovanja koja su idealna za ljeto 2017. godine.

Marakeš, Maroko – Riješite misterije grada

avionska karta - Marakeš, Maroko – Riješite misterije grada

avio karta – Marakeš, Maroko –

 

Afrička država Maroko je uistinu pravi ljetni hit u ovoj godini, te turisti iz cijeloga svijeta čeznu da je posjete. Ono što je naročito posebno u Maroku je činjenica da posjetioci tokom posjete ovoj divnoj zemlji mogu iskusiti sav njen lukzus, unatoč činjenici da njihov budžet i nije toliko visok. Povoljan i luksuzan smještaj, plus zanimljive atrakcije i interesantna turistička mjesta će zaista da vam oduzmu dah. Grad Makareš je najpopularnija destinacija u Maroku. Turisti ga obično opisuju kao živopisan, ali i misteriozan grad, koji nudi sve što biste ikada i mogli da zamislite, ali po jako pristupačnim i niskim cijenama. U Makarešu možete pronaći dvokrevetnu sobu za čak 50 dirhama. Pa dakle, šta čekate?

 

 

Bugarska – Podcijenjena evropska destinacija

 

avionska karta Bugarska

avio karta – Bugarska

Bugarska i nije popularna turistička destinacija, ako bismo gledali situaciju u turizmu na globalnom planu. Međutim, sa velim pravom, možemo reći da je ova evropska zemlja i više od podcijenjene. Hiljade turista sa malim budžetom posjećuju Bugarsku svake godine i svi su složni u jednoj stvari: Bugarska je raj za turiste sa malim budžetom izdvojenim za putovanje. Ne samo da zemlja nudi jeftin smještaj, nego su također i cijene u restoranima i pijacama odlične. Štaviše, u Bugarskoj se ima šta i vidjeti i raditi. Malo će vas znati da je Bugarska idealno mjesto za sve one koji vole planinarenje i prirodu. U njoj se nalaze dramatični i pomalo komplikovani planinski vijenci, koji su odlični za avanturiste. Za one koji ipak vole gradske predjele, Bugarska nudi veliki broj prelijepih odmarališta na Crnom moru. Svakako da su tu i uvijek zanimljivi gradovi Bugarske.

 

 

Bolivija – Jedna od dvije kopnene države u Južnoj Americi

avionska karte Bolivija

avio karta Bolivia

 

Glavni grad Bolivije, La Paz, će oduševiti svakog putnika ne samo sa svojom nevjerovatnom arhitekturom iz vremena kad je zemlja bila pod kontolom Španije, ali će posjetioci također biti iznenađeni brojem muzeja koje im grad nudi da posjete. Među njima, najpopularnija je kuća Pedra Murilla – čovjeka koji je predvodio bolivijske snage 1809. godine, tokom revolucije u La Pazu. Posjeta samom muzeju je zaista sitnica, te košta čitava 4 dolara. Možda ovo i najbolje objašnjava zašto putnici sa niskim budžetom izdvojenim za putovanja ne žele zaobići Boliviju. Ako ćemo spomenuti hranu i piće, možemo reći da je situacija ista kao i sa posjetama muzeju. Za samo 3 dolara, možete imati pristojan ručak u bilo kojem od bolivijskih gradova. Ne propustite priliku da posjetite Oruro – bolivijski grad poznat po karnevalu. Također je odličan prijedlog da sjednete u autobus i posjetite izložbu religijske kulture u Boliviji koja je zaštićena od strane UNESCO-a. Izložba se sastoji od 48 i više tradicionalnih parada i folk plesova. Ljeta u Boliviji su vrela i tropska, pa budite spremni na bolivijsku klimu.

 

Argentina – Zemlja u kojoj ćete vidjeti mnoštvo zanimljivih stvari

avionska karte - Argentina

avionska karta Argentina

Osma najveća zemlja na svijetu vam možda izgleda kao skupa, ako znate šta to ona sve ima da ponudi. Ali naprotiv, Argentina je na listi najjeftinijih zemalja koje možete posjetiti u 2017. Iako je njen glavni grad, Buenos Aires, poprilično skup, turisti sa niskim budžetom za putovanja kažu da postoje odlična mjesta i lokacije za koje ćete platiti oko 40 dolara po danu, uključujući i hranu i piće. Međutim, ukoliko želite pobjeći od gradske vreve i buke, onda je najbolje da se uputite u južni dio zemlje, Patagoniju. Tu ćete uživati u najspektakularnijim pejzažima na svijetu obzirom da je Patagonija najjužniji grad na zemlji. Ona je također i mjesto polaska svih ekskurzija za turiste koji imaju želju da posjete Antartik. Putovanje po Argentini može biti dugo ako putujete autobusom, ali postoji mnogo jeftinih letova koje možete rezervisati. Zašto gubiti vrijeme na vožnju, kada možete stići brzo i vidjeti sve što želite, i to za malo novaca.

 

 

 

Grčka – Predivni pejzaži su zaista vrijedni vaše posjete

avionske kart Grecka

avio karte Grcka

Još jedna zemlja u Evropi, Grčka, je dobro poznata po svojoj turističkoj ponudi, ali u posljednje vrijeme je uglavnom popularna po finansijskim previranjima. No, ekonomska kriza u Grčkoj nije razlog da ne posjetite ovu divnu zemlju u 2017. Ako ništa drugo, putnici sa niskim budžetom proživljavaju najbolje trenutke u svom životu u zemlji koja nudi gotovo sve – bogatu kulturu i historiju, odličnu kuhinju i noćni život, te prirodne ljepote koje se malo gdje u svijetu mogu vidjeti. Jednom kada posjetite Grčku, odmah ćete primijetiti lokalno stanovništvo koje je otvoreno za prijateljstva i poznanstva, a kada vidite cijene, bit ćete jako sretni. U Grčkoj možete iznajmiti sobu za 10-20 eura, a obrok platiti za manje od 10 eura. Stoga, iako vaš budžet može biti ograničen za ovo ljeto, cijene u Grčkoj će vam omogućiti i noć ili dvije dodatno na grčkom otoku Santorini. Zašto da ne?

 

 

 

 

 

Svaka od ekonomičnih destinacija je uistinu iskustvo za sebe, i koju god da odaberete, nećete se pokajati. Iako su sve one jeftine i povoljne, ipak je do njih ponekad i teško doći, a put je možda i najskuplji. Stoga, ako su vaša putovanja sa ograničenim budžetom, i ako želite da uštedite na prevozu do željene destinacije, rezervišite svoj avio let na avionskakarta.com  . Mi smo uvijek uz vas.

 

Share the Post